pátek 17. května 2024 Aneta

Policie žádá o pomoc. Pátrá už půl roku po podvodníkovi, který obral nejméně sedm osob

Slibuje vysoké zhodnocení na burze, jenže zatím dokázal osoby pouze obrat o peníze. Po muži z Prahy Robertu Pátkovi je vyhlášeno celostátní pátrání už od ledna, protože v místě trvalého bydliště nebyl zastižen. Policii se stále nedaří pachatele najít, takže poprosila veřejnost o pomoc.

„Hledaný třicetiletý Robert Pátek má asi 175 – 180 centimetrů vysokou střední postavu, hnědé krátce střižené rovné vlasy a hnědé oči. Na pravé tváři má pigmentovou skvrnu a zdánlivý věk asi dvacet let. Kdo může k hledanému poskytnout jakékoli informace, nechť je prosím oznámí na linku 158. Děkujeme za pomoc,“ sdělil policejní mluvčí František Kořínek.

Už v srpnu minulého roku oznámil jeden muž z Prostějova, že byl podveden. „Podezřelý měl oznamovateli v rámci internetové komunikace nabídnout vysoké zhodnocení finančních prostředků obchodováním na burze. V březnu 2019 tak oznamovatel podezřelému bezhotovostně zaslal částku 30 tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí.

Jenže. Od té doby podezřelý s poškozeným nekomunikuje a peníze ani nevrátil. Poškozených se nakonec našlo více.

„Prostějovští policisté zjistili dalších neméně šest osob z celé republiky, od kterých podezřelý pod stejnou záminkou vylákal dalších více než 40 tisíc korun,“ řekl Kořínek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, pátrání, pachatel, podvodník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.