pátek 29. března 2024 Taťána

Opilý muž napadl čtyřiaosmdesátiletou příbuznou, škrtil ji a bil do hlavy

Na konci minulého týdne napadl sedmatřicetiletý muž svou čtyřiaosmdesátiletou příbuznou. Pěstmi ji bil do hlavy, škrtil ji a vyhrožoval, že ji zabije. Ženě se nakonec podařilo uprchnout ze svého bytu k sousedce.

Muž napadl seniorku v jejím bytě v jedné z obcí na Prostějovsku v pátek 13. listopadu.

Celý incident vznikl hádkou, která se strhla v bytě krátce po poledni. Ta přerostla ve fyzický kontakt. „Ženu uchopil zezadu pod krkem za mikinu, začal ji škrtit a nejméně dvakrát ji udeřil pěstí do hlavy. Při tomto na ženu křičel, že ji zabije," popsal situaci policejní preventista František Kořínek.

Když seniorku muž pustil, ta využila situace a uprchla ze svého bytu k sousedce. Muž poté opustil byt. Za několik hodin se však vrátil. Tentokrát se vloupal do domu, konkrétně do technické místnosti domu. Tam usnul a v ranních hodinách byl zadržen policisty, kteří na místo byli přivolání. Při dechové zkoušce muži bylo naměřeno 0,62 promile alkoholu v dechu.

V připadě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok za přečin nebezpečné vyhrožování. Je rovněž podezřelý z trestného činu porušování domovní svobody, za což mu hrozí až dva roky pobytu za mřížemi.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.