neděle 5. května 2024 Klaudie

VIDEO: Už šestý den pokračuje pátrání po vodákovi, kterého strhl proud vody

Nadále pokračuje pátrání po vodákovi, kterého v neděli 28. června strhl u Moravičan proud řeky. Dvacet policistů včera prohledávalo břeh řeky v protisměru proudu od vodní elektrárny Nové Mlýny k Moravičanům. Koryto řeky projížděli na motorových člunech.

Pátrání po vodákovi znesnadňuje vysoký průtok vody v řece, která je po deštích navíc zakalená a rozlitá do okolních lesů. „S odstraňováním nánosů a naplavenin včera pomáhala také těžká technika. Po vyhodnocení aktuálních klimatických podmínek navážeme v prohledávání toku dnes v odpoledních hodinách,” řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. 

Policie zároveň nabádá ke zvýšené opatrnosti. „Čeká nás prodloužený víkend a pěkné počasí. Řada z nás se určitě chystá relaxovat u vody nebo třeba splouvat řeku. Nepřeceňujte své síly, zbytečně neriskujte, nespouštějte z očí své děti a na lodích a jiných plavidlech dodržujte všechna bezpečnostní pravidla. Zdržte se popíjení alkoholu na plavidlech,” upozornila mluvčí. 

Dodržování zákazu pití alkoholu na plavidlech budou mimo jiné kontrolovat policisté po celé léto v rámci preventivního opatření Bezpečně u vody. „Místem, kam se policisté vypraví, budou nejen vodácká tábořiště, ale také další vodní plochy nebo koupaliště” dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie Šumperk

Štítky krimi, pátrání, vodák, nezvěstný, Nové Mlýny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.