neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Výtržník vyhrožoval, že všechny postřílí a zabije. Navíc vysklil dveře pěstí

Agresivní útočník řádil poblíž Lipníku nad Bečvou. V neděli večer vstoupil opilý muž středního věku bez dovolení do jednoho z rodinných domů. Stihl za jeden večer rozbít výplň dveří, u čehož se zranil, vyhrožovat několika lidem, že je zabije nebo nechat zaútočit vlastního psa. Nyní je podezřelý ze čtyř trestných činů.

Když pachatel vešel dovnitř domu, postavil se mu stejně starý poškozený, ale útočník ho chytil pod krkem.

„Napadený se mu ale ze sevření vymanil a snažil se útočníka, společně s matkou a synem, vytlačit z domu. Podezřelý se stále snažil dostat dovnitř a na poškozeného poslal svého pasteveckého psa, který na povel zareagoval a kousl ho do nohy nad kolenem,“ sdělila přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Poškozený nakonec dveře zavřel, ale nebylo mu to moc platné.

„Agresivní muž ve svém počínání nepovolil a rozbil rukou skleněnou výplň dveří, kterou si pořezal,“ řekla Zajícová, která prozradila, že na dveřích byla vyčíslena škoda na 1000 korun.

„Pak odešel a u dalších dvou domů vulgárně nadával a vyhrožoval, že všechny zabije a postřílí. Dotyčný byl přivolanou policejní hlídkou zajištěn za pomoci donucovacích prostředků, protože na výzvy nereagoval a dál byl agresivní a vyhrožoval újmou na zdraví nejen svým sousedům, ale i policistům a později i zdravotníkům v nemocnici a na protialkoholní záchytné stanici, kam byl předán,“ doplnila policejní mluvčí.

Výtržník se obdobného jednání dopustil už v minulosti a byl za něj i odsouzen. „Útočník je podezřelý ze čtyř trestných činů, a to konkrétně z výtržnictví, porušování domovní svobody, ublížení na zdraví a násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci s tříletou trestní sazbou odnětí svobody,“ dodala na závěr Zajícová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky PČR, agresivní muž, zranění, pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Johny Nevěděl

Ta hodnota skla je větší než 100 korun dveře jsou udělaný na zakázku

středa, 8. července 2020, 12:22

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.