neděle 5. května 2024 Klaudie

Rozbité okno nebo metrový vryp. Policisté o víkendu řešili požkozená auta na Nových sadech

V pátek 10. července v sobotu den poté řešili olomoučtí policisté případy poškozených automobilů. Neznámí pachatelé si vytipovali zaparkovaná vozidla v ulicích Zikova a Mánesova v olomoucké čtvrti Nové sady. Jedno z aut skončilo s rozbitým oknem a promáčklinou, druhé s více jak metrovým vrypem na pravých dveřích.

V pátek došlo k poškození Fordu Mondeo na ulici Zikova. Neznámý pachatel na něm způsobil škodu za přibližně 20 tisíc korun. „Když od auta jeho majitel v pátek kolem půl sedmé navečer odcházel, bylo v pořádku. Když se k němu v půl desáté večer vrátil, zjistil, že je na něm rozbité okno zavazadlového prostoru a na levém sloupku u zadní skleněné výplně má promáčklinu. Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok,“ říká policejní mluvčí Irena Urbánková.

Metrová rýha na pravé straně auta

Dalším poškozeným je vozidlo Škoda Rapid, které bylo zaparkované na ulici Mánesova v Olomouci. To někdo poškodil v sobotu 11. července v odpoledních hodinách. „Na pravých zadních dveřích vytvořil vryp o délce 60cm, na pravých předních dveřích vryp o délce 50cm. Majiteli tak způsobil škodu za předběžně 15 tisíc korun. I v tomto případě jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci,“ dodává Urbánková.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, poškození, auto, škoda, ford, olomouc, zikova, mánesova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.