sobota 4. května 2024 Květoslav

Řidička pod vlivem drog srazila devítiletou dívenku

Včera ve večerních hodinách došlo ke srážce osobního automobilu s chodkyní, teprve devítiletou dívenkou, která vstoupila do vozovku bez předchozího rozhlédnutí. Ridička již nestačila zareagovat a auto se čelně střetlo s levým bokem dívky, přičemž došlo k jejímu lehkému zranění. Policie následně u řidičky provedla zkoušku na návykové látky, ktery byl pozitivní na amphetamin/metamphetamin a extázi.

K dopravní nehodě došlo v obci Hluzov. „Dle dosavadního šetření devítiletá dívenka do silnice vstoupila zpoza zaparkovaného obytného automobilu, aniž se přesvědčila, že nejedou další vozidla. Protože je v místě slabý provoz, zřejmě spoléhala na to, že nic nepojede. Místem však bohužel zrovna projížděla třiadvacetiletá žena s Citroënem, která na dívku vstoupivší jí bezprostředně před vozidlo již nestačila zareagovat. Došlo ke střetu čelní části vozidla s levým bokem chodkyně. Po střetu byla dívka odhozena a upadla na komunikaci, při čemž si způsobila zranění,“ uvedl k nehodě policejní mluvčí František Kořínek. 

K dalším zraněním při nehodě nedošlo. Alkohol u řidičky Citroënu policisté na místě vyloučili. Test na jiné návykové látky však byl pozitivní na látky amphetamin/metamphetamin a extázi. Výzvu k podrobení se odběru biologického materiálu žena odmítla. Pro jízdu pod vlivem zakázaných látek je žena podezřelá z přestupku podle zákona o silničním provozu. Za ten jí hrozí pokuta od 25 do 50 tisíc korun a zákaz činnosti na dobu od jednoho roku do dvou let. Řidičský průkaz jí policisté zadrželi přímo na místě.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, srážka, drogy, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.