sobota 18. května 2024 Nataša

Mladý řidič si při silniční kontrole přelezl na zadní sedadlo, pevně se jej chytil a odmítl vystoupit

Ve čtvrtek 16. července po jednadvacáté hodině kontrolovali policisté v ulici Velké Novosady v Přerově osobní automobil Ford Focus a jeho třiadvacetiletého řidiče. Mladý řidič si ale při kontrole počínal velmi netradičně, když si během ní přelezl na zadní sedadlo a odmítl v policisty spolupracovat.

„Na výzvu k předložení dokladů muž odvětil, že řidičský průkaz nevlastní a přelezl na zadní sedadlo. Když byl poté zakročujícím policistou vyzván, aby vystoupil z vozidla, chytil se pevně hlavové opěrky předního sedadla a vystoupit odmítl. Když nevystoupil ani po užití výzvy s výstrahou, byl policistou za využití donucovacích prostředků sveden na zem a byla mu nasazena pouta,“ říká policejní mluvčí František Kořínek.

Dalším šetřením policisté zjistili, že muži byl na konci roku 2019 Okresním soudem v Přerově uložen trest zákazu řízení všech motorových vozidel a to na dobu 36 měsíců. „Pro své jednání je tak muž nyní podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ dodává Kořínek.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, přerov, řidič, sedadlo, zadní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.