čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

V parku se strhla rodinná rozepře mezi mužem a jeho družkou, oba nadýchali víc než tři promile

Rodinná rozepře mezi 39letým mužem a 51letou družkou se strhla v Olomouci v parku Malého prince. Muž opakovaně napadal ženu a to i přes výzvu strážníků. Oba aktéři nakonec skončili na záchytné stanici, jelikož byli pod vlivem alkoholu a nekontrolovali své chování. Oba dva nadýchali přes tři promile alkoholu.

Po příjezdu strážníků na místo, opustila žena na jejich výzvu od napadání svého druha. Muž se však nehodlal jen tak vzdát a v rozepři chtěl pokračovat. Snažil se opakovaně napadnout ženu. Strážníci však zakročili a v započatém útoku mu za pomoci speciálních hmatů a chvatů zabránili. 

"Oba aktéři konfliktu byli poté umístěni do záchytné stanice, jelikož pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky nekontrolovali své chování a tím bezprostředně ohrožovali sebe nebo jinou osobu, majetek nebo veřejný pořádek a tuto hrozbu nešlo odvrátit jinak. U ženy byla zjištěna orientační dechovou zkouškou na přítomnost alkoholu v dechu hodnota 3,3‰. Její druh jí s hodnotou 3,14‰ „dýchal na paty,“ přiblížila incident mluvčí olomouckých strážníků Vladimíra Marková. 

Oba aktéři jsou nyní důvodně podezřelí ze spáchání přestupku proti občanskému soužití, věc byla oznámena příslušnému správnímu orgánu.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ivo Spisar

Štítky ČR, Olomouc, rozepře, rvačka, park

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.