středa 8. května 2024 Statní svátek

FOTO/VIDEO: Opilý řidič se zákazem řízení zaparkoval Octavii do vestibulu panelového domu, jednalo se o pomstu

Svérázný způsob pomsty na svou bývalou přítelkyni zvolil dvaapadesátiletý muž z Prostějova. Ten pod vlivem alkoholu a ve vzteku z odmítnutí najel svým autem Škoda Octavia do vchodu panelového domu. Následně nechal vozidlo zaparkované ve vestibulu a odešel do baru, kde ho našla přivolaná policejní hlídka. Při provedené dechové zkoušce bylo muži naměřeno 3,84 ‰ alkoholu v dechu. Uvedl však, že před jízdou vypil pouze čtyři dvanáctky.

Celý incident se odehrál v pondělí 20. července v dopoledních hodinách na Okružní ulici v Prostějově. „Opilý řidič vlastním automobilem přejel cyklostezku a chodník pro chodce a úmyslně najel přes vchodové dveře do vestibulu panelového domu. Naštěstí při incidentu nedošlo k žádnému vážnému zranění osob, svérázný řidič se pouze požeral o sklo z vysklených dvěří. Výše způsobené hmotné škody na domě byla předběžně vyčíslena na 97 tisíc korun. Přivolaní policisté zjevně opilého muže nalezli v nedalekém baru. Provedenými dechovými zkouškami u něho změřili hodnoty 3,68 a 3,84 ‰ alkoholu v dechu. S pozitivními výsledky dechových zkoušek muž souhlasil, přiznal však, že před jízdou vypil pouze čtyři dvanáctistupňová piva,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Motivem k činu měl být podle podezřelého vztek na bývalou přítelkyni. Podle jeho slov se totiž dohodli na společném obědě. Jeho expřítelkyně mu ho však telefonicky odmítla. Muž se proto na žal opil, rozhodl se ženě pomstít a následně nasedl do svého vozidla Škoda Octavia a najel do vchodu domu, ve kterém jeho bývalá přítelkyně bydlí. Pak z vozidla vystoupil a odešel do baru.

VIDEO:

Provedeným šetřením policisté dále zjistili, že muž má rozsudkem Okresního soudu v Prostějově uložen trest zákazu řízení motorových vozidel a to až do roku 2022. V případě prokázání viny a odsouzení mu za uvedené jednání hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. Vzhledem k tomu, že své vozidlo použil jako nástroj ke spáchání trestné činnosti, byl automobil na místě policisty zajištěn. V případě prokázání viny a odsouzení pak může automobil propadnout státu,“ dodal k případě Kořínek.

Přesný motiv celé události i jeho další okolnosti jsou aktuálně předmětem dalšího prověřování.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky PČR, Prostějov, pomsta, řidič, panelový dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.