sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Opilý sprejer pomaloval pohřební vůz. Byl tak namol, že se mu ani nepodařilo utéct

Z trestného činu poškození cizí věci podezřívají policisté v Šumperku čtyřiadvacetiletého mladíka. Ten ve čtvrtek 23. července večer posprejoval vůz pohřební služby. Byl ale natolik opilý, že se mu z místa nepodařilo utéct a skončil v poutech přivolaných policistů. Ti mu naměřili přes 3,50 promile alkoholu v dechu. Následně také zjistili, že se mladík realizoval i jinde, než jen na pohřební vůz.

„Po předchozím posilnění alkoholem se mladík rozhodl, že pomocí spreje zkrášlí vůz pohřební služby, který byl okolo osmé hodiny večer zaparkovaný na Reissově ulici v Šumperku. Na levé boční posuvné dveře začal proto tvořit stříbrným sprejem různé obrazce. Při této činnosti jej však spatřil řidič vozidla, který byl poblíž, a na sprejera zakřičel, aby všeho nechal a zůstal stát na místě. Mladík se však rozběhl a začal utíkat. Při útěku svou roli sehrál nejspíš alkohol, neboť po chvíli zakopl, upadl na zem a zůstal sedět. Pak již skončil v rukou přivolaných policistů,“ uvádí umělcovo počínání policejní mluvčí Lenka Vanková.

Z dalšího policejního šetření vyplynulo, že jako pracovní plocha pro uměleckou činnost mladého sprejera posloužil i osobní vůz Dacia Logan a stěny autobusové zastávky na Reissově ulici. Při orientační dechové zkoušce přístroj pachateli naměřil hodnotu přes 3,5 promile alkoholu v dechu.

„Škoda na vozidle pohřební služby byla vyčíslena na předběžnou částku 50 000 Kč. Další škoda, kterou způsobil na vozidle Dacia Logan a na autobusové zastávce doposud zjištěna nebyla. V případě prokázání viny a odsouzení může sprejer strávit až jeden rok za mřížemi,“ dodává Vanková.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, sprejer, vandal, pohřební, vůz, šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.