pondělí 29. dubna 2024 Robert

Muž chtěl v obchodě ukrást pět konzerv s tuňáky, byl neúspěšný a teď mu hrozí pokuta až 50 tisíc korun

Že nezaplatit v obchodě se nevyplácí, si oveřil třiadvacetiletý mladík, který se pokusil ze supermarketu odcizit pět konzerv s tuňákem. Ochranka obchodního centra si jeho nekalého chování však všimla a zastavila muže u pokladní zóny. Na místo byla následně přivolaná hlídka městské policie, která si případ převzala do vlastních rukou.

Celý incident se odehrál v jednom z prostějovských supermarketů. „Mladíkovo počínání neuniklo pozornosti pracovníka ostrahy. Ten viděl, jak pro něj neznámý muž, si na prodejní ploše mezi regály vkládá zboží místo do nákupního košíku do kapes. Následně se pokusil odcizené zboží pronést přes pokladní zónu. Zde byl ochrankou obchodního domu zastaven a na místo byla přivolána hlídka městské policie. Strážníci zjistili, že pachatel odcizil konzervy s tuňákem v hodnotě 537,-Kč," uvedl k případu vrchní inspektor prostějovských strážníků Petr Zapletal.

Odcizený sortiment byl nepoškozený, a proto mohl být vrácen zpět do prodeje. Jednání třiadvacetiletého muže bude oznámeno k projednání přestupku proti majetku správnímu orgánu. Ten může udělit za takové chování pokutu do výše 50 000,-Kč.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Prostějov, krádež, zloděj, obchod, trest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.