neděle 5. května 2024 Klaudie

Olomoučtí policisté museli o víkendu rozjet hned dvě pátrací akce po pohřešovaných seniorech

Během uplynulého víkendu řešili olomoučtí policisté hned dva případy pohřešovaných seniorů. V sobotu se ve večerních hodinách ztratila osmaosmdesátiletá žena z Olomouce, která se domů nevrátila z návštěvy svého syna. O den dříve policisté pátrali po sedmasedmdesátiletém muži z Litovelska. Oba seniory se podařilo najít ještě v den zahájení pátrání.

V pátek 24. července, krátce po devatenácté hodině, přijali policisté oznámení o pohřešování sedmasedmdesátiletého seniora z obce na Litovelsku, kterého od zhruba půl druhé odpoledne, kdy odešel neznámo kam, postrádala jeho manželka. Pohřešovaný pán mohl působit zmateně. Policisté ihned rozjeli pátrací akci, do které bylo nasazeno několik policejních hlídek, psovod a také rodinní příslušníci a místní dobrovolní hasiči

„Pátrání se zaměřilo na všechna místa, kde by se pohřešovaný mohl zdržovat. Krátce před dvacátou hodinou přišla potěšující zpráva od dobrovolných hasičů, kteří pohřešovaného vypátrali v blízkém lese, zhruba několik set metrů od místa jeho bydliště. Pán byl nezraněn, pouze dehydratován a podchlazen. Následně byl předán do péče zdravotnické záchranné služby,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Osmaosmdesátiletou seniorku nalezli uprostřed noci na Pasteurově

Také následující den, v sobotu 25. července, musela být rozjeta pátrací akce. Tentokrát v Olomouci po osmaosmdesátileté seniorce, která kolem páté hodiny odpoledne odešla z návštěvy svého syna. Domů se ale nevrátila a mohla působit zmateně.

„Policisté okamžitě rozjeli pátrání, do kterého bylo nasazeno několik policejních hlídek, včetně policejního psovoda a strážníků Městské policie Olomouc. Prohledali všechna místa v Olomouci, kde by se mohla zdržovat. Pátrání také zaměřili i na blízké okolí Olomouce. Krátce po druhé hodině v noci byla pohřešovaná vypátrána na ulici Pasteurova v Olomouci. Nebyla nijak zraněna, pouze byla dezorientovaná. Paní byla poté předána do péče rodinným příslušníkům,“ říká k druhé pátrací akci Urbánková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, pátrání, senior, olomouc, litovel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.