středa 1. května 2024 Svátek práce

Zloděj v Olomouci ukradl ze sklepů nářadí, kolo, slivovici nebo domácí med. Kradl také ve vedlejší ulici

Z přečinů krádež a porušování domovní svobody je podezřelý zatím neznámý pachatel, který se v noci z pondělí na úterý vloupal do hned do dvou domů na olomouckých ulicích Resslova a Mozartova. Zloděj způsobil škodu téměř 25 tisíc korun, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

V domě na ulici Resslova neznámý pachatel vykradl dvě sklepní kóje. „Z jedné odcizil brašnu na lyžařské boty, dvě plátěné tašky s ručním nářadím, plastový kufr s ručním nářadím, invertorovou svářečku a dvě Gola sady. Majiteli způsobil škodu za předběžně 6 400 korun. Z druhé sklepní kóje odcizil šest sklenic s domácím medem a šest lahví slivovice,“ uvádí policejní mluvčí Irena Urbánková.

Majiteli způsobil škodu za předběžně 2 400 korun. Nakonec v uvedeném domě „navštívil“ i druhé nadzemní patro, odkud odcizil jízdní kolo značky Kellys. V tomto případě způsobil majiteli škodu za předběžně 11 tisíc korun.

Následně neznámý pachatel kradl i v domě na ulici Mozartova. „Tady ze suterénu odcizil pánské jízdní kolo značky Scud Acera. Neodradilo ho ani to, že kolo bylo uzamknuté lankovým zámkem k madlu schodiště. Škoda v tomto případě je odhadována na předběžně 5 100 korun. Pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí za oba přečiny, trest odnětí svobody až na tři roky,“ uzavírá Urbánková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, krádež, olomouc, sklep, slivovice, med, mozartova, resslova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.