čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

VIDEO: Policie pátrá po muži s červenou babetou, který v Olomouci v trafice ukradl finanční hotovost

Olomoučtí policisté se obrací na veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po muži, který 29. června v době mezi 12:38 a 12:40 ukradl finanční hotovost v jedné z olomouckých trafik. Pachatel v nestřežené chvíli odcizil bankovky z plastové krabičky leží na prodejním pultu. S penězi v kapse z trafiky odešel, po chvíli se ale svůj čin vrátil zopakovat.

Jednalo se o muže světlé pleti, krátkých tmavě hnědých vlasů, silnější postavy, který měl obličej zakrytý rouškou bílé barvy. Odhadovaný věk je mezi 30-50lety. Na sobě měl šedou bundu, tmavé kalhoty s lampasem a na zádech měl nasazený tmavý batoh. K trafice měl přijet na červené babetě, kterou si před trafikou zaparkoval.

„Neznámý muž měl v nestřeženém okamžiku, kdy v uvedené trafice měl kurýr, předávající a přebírající balíky, obdržet od obsluhy krabičku s penězi, kterou si odložil na pult, vzít z této krabičky předměty, odpovídající bankovkám a schovat si je do kapsy bundy. Následně měl z trafiky odejít, nicméně během chvíle se měl vrátit zpět a opětovně sáhnout do otevřené plastové krabičky a opět z ní vytáhnout předměty, svými rozměry odpovídající bankovkám,“ přibližuje zlodějovo počínání policejní mluvčí Irena Urbánková.

I ty si schoval do kapsy a odešel neznámo kam. Celková škoda byla vyčíslena na 6500 korun, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

VIDEO:

Pokud by někdo z občanů muže z videozáznamu poznal, nebo by disponoval informacemi, které by mohly pomoci ke zjištění jeho totožnosti, ať prosím, kontaktuje policisty obvodního oddělení Olomouc 1 buď osobně, nebo telefonicky na adrese Sokolská 52, 771 36 Olomouc, na tel. č: 974 766 651, email: ol.oo.olomouc1.stsl@pcr.cz, případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, krádež, trafika, hotovost, babeta, olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.