čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Pozor na zloděje u lomu Výkleky. Během tří dnů ukradli několik tisíc i rozbili auto

Hlavně v létě je velmi navštěvovaný lom Výkleky, jenže za poslední tři dny policie eviduje hned dva případy krádeže. Za tu dobu někdo ukradl drahý telefon, několik tisíc korun, doklady a platební karty. Naposled zůstalo dokonce rozbité auto.

První případ se stal v sobotu, kdy si mladý muž položil na kámen u břehu ledvinku. „Pár minut ji nechal bez dozoru a bylo o ni, jak se říká, dobře postaráno. Neznámý lapka, který si dotyčného zřejmě již dříve vyhlédl, ho připravil o mobilní telefon, který byl schovaný v ledvince,“ vysvětlila v pondělí policejní mluvčí Miluše Zajícová. Škoda byla vyčíslena na 22 tisíc korun a pachatel je stále neznámý.

O něco hůř dopadla skupina pěti lidí, která na lom přijela autem v neděli večer a zaparkovala na placeném parkovišti u kamenolomu. Poté se šli vykoupat a přenocovat pod širým nebem.

„Ráno, když se k vozidlu vrátili, tak zjistili, že v době, kdy oddychovali a auto nebylo pod dozorem, někdo rozbil okna na levých předních a zadních dveřích,“ uvedla v úterý opět Miluše Zajícová.

Zloděj z auta ukradl finanční hotovost v hodnotě přes 12 tisíc korun, doklady a platební karty třem lidem, kteří si věci nechali uvnitř vozidla. „Čtvrtému způsobil škodu na poškození dveří auto dveří Hyundai ve výši 6 000 Kč. Případ jsme zaevidovali a šetříme ho pro trestné činy krádež a poškození cizí věci,“ dodává policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kudyznudy.cz

Štítky lom, Výkleky, zloděj, rozbité auto, koupání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.