neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Sliby se plní. Cizinec ukradl vozík, aby dovezl manželce auto. Po roce byl případ objasněn

Kriminalistům z Jesenicka se podařilo objasnit případ odcizeného vozíku za 50 tisíc korun, který 41letý cizinec měl odcizit minulý rok v červenci. Nyní mu hrozí v případě uznání viny jeden až pět let vězení.

V červenci roku 2019 vnikl do autobazaru na Jesenicku, přelezl plot a dokázal odjistit vjezdovou bránu. Z areálu poté odcizil přívěsný vozík značky Vapp Express. A tím začala doslova mravenčí práce na případu.

„Šest měsíců trvala operativní činnosti, při které kriminalisté zhlédli desítky hodin kamerových záznamů, vytěžili informační systémy a natipovali možného pachatele. Práce byla o to složitější, protože stopy vedly až do Rumunska,“ sdělila policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Obviněný má vazbu na Českou republiku a po nějaké se vrátil zpět. „Na tuto dobu kriminalisté právě čekali. Během výslechu se pak nestačili divit, proč 41letý muž přívěsný vozík odcizil,“ řekla Neubauerová.

„Své manželce koupil zánovní vůz a slíbil, že jí ho doveze. A sliby se musí přece plnit. Protože mu neklapla zápůjčka jednoho vozíku, druhý si vypůjčil v autobazaru,“ dodala policejní mluvčí.

V případě uznání viny hrozí 41letému muži až trest odnětí svobody od jednoho do pěti let.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krádež, cizinec, vozík, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.