sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Mladík ukradl auto bez technické a po chvíli naboural do jiného vozidla. Neměl ani řidičák

V pondělí 7. srpna odpoledne vyjížděli šumperští policisté k dopravní nehodě dvou osobních aut. Zraněná žena byla převezena na ošetření do nemocnice, u druhého řidiče policisté zjistili, že neměl ani řidičák, navíc auto chvíli před incidentem ukradl.

Dvaadvacetiletý muž s vozem Škoda Felicia projížděl Hanušovicemi směrem na Habartice. „Při průjezdu mírnou pravotočivou zatáčkou přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozem zn. Renault Modus. Pětapadesátiletá řidička utrpěla zranění, se kterým byla převezena na ošetření do nemocnice,“ uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

U obou byl alkohol vyloučen a vzniklá škoda se vyšplhala až na 60 tisíc korun.

Když policisté začali dokumentovat nehodu, zjistili hned několik věcí. Mladý řidič nebyl držitelem řidičského průkazu, vůz Škoda neměl platnou technickou kontrolu a neměl ani sjednané zákonné pojištění.

A to nebylo vše. „Dvaadvacetiletý muž měl vůz chvíli před nehodou odcizit v Hanušovicích. Tím je nyní důvodně podezřelý ze spáchání přečinu neoprávněného užívání motorového vozidla,“ prozradila policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, mladík, ukradl, auto, Šumpersko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.