čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Muž, který byl brutálně napaden na přerovském nádraží, po týdnu zraněním podlehl

Z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti stíhají policisté třiačtyřicetiletého muže z Přerovska. Podle policie předminulou sobotu brutálně napadl v prostoru přerovského nádraží o 11 let staršího muže. Ten při útoku upadl do bezvědomí a přivolaní zdravotníci ho museli resuscitovat. Poté byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci, tam však později svým zraněním podlehl, sdělil v pondělí mluvčí policie Libor Hejtman. Muži hrozí až 16 let vězení.

Incident se odehrál na křižovatce ulic Tovární a Nádražní. Nejprve verbální spor se podle policistů rychle změnil ve fyzické napadení staršího z mužů. „Ten po několika úderech pěstí do obličeje upadl na komunikaci, kde do něho útočník měl ještě kopnout,“ uvedl Hejtman.

Útočníka s více než dvěma promile alkoholu v krvi policisté na místě zadrželi a odvezli jej na protialkoholní záchytnou stanici. Napadení původně policisté vyšetřovali jako výtržnictví a ublížení na zdraví se sazbou až tři roky. Muž však později zemřel, případ tak byl překvalifikován a útočníkovi hrozí vyšší sazba, a to osm až 16 let.

Útočník byl podle Hejtmana zadržen a přerovský okresní soud rozhodl o jeho umístění do vazby. Muž byl v minulosti několikrát odsouzen, šlo však o majetkovou trestnou činnost.

Incident se stal v problémové čtvrti města, nedaleko autobusového a vlakového nádraží. Právě v prostorách vlakového nádraží byla dnes otevřena služebna oddělení hlídkové policie. Policisté se na toto místo vrátili zhruba po osmi letech kvůli problémům v této lokalitě.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, napadení, úmrtí, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.