neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Na Prostějovsku se srazilo auto s motorkou. Pro motorkáře letěl vrtulník

Auto s motorkářem se srazilo v úterý k večeru na Prostějovsku. Motorkář musel být z místa nehody transportován vrtulníkem do nemocnice. Nehodu pravděpodobně zapříčinil čtyřicetiletý řidič auta, který motorkáři nedal přednost. Podle jeho slov ho oslnilo slunce a motorku neviděl.

Nehoda se stala půl šesté večer v obci Hvozd. Podle policejního mluvčího Libora Hejtmana jel řidič fabie ve směru od centra na obec Březsko. Sedmadvacetiletý řidič motorky Simson jel v opačném směru od obce Ludmírov. „Řidič osobního vozidla chtěl z hlavní komunikace odbočit vlevo na vedlejší komunikaci na obec Březsko. Při tomto neměl dát přednost řidiči motocyklu, který v daném okamžiku křižovatkou projížděl, a došlo ke střetu,” řekl mluvčí a dodal, že řidiče podle jeho slov oslnilo slunce. 

Zraněný motorkář byl leteckou záchrannou službou transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci. Vzhledem k jeho zraněním nebylo možné provést dechovou zkoušku. U řidiče auta byla negativní. „Škoda na vozidlech byla předběžně odhadnuta na pětadvacet tisíc korun. Místo dopravní nehody bylo téměř dvě hodiny neprůjezdné,” sdělil mluvčí. Nehodu dále řeší prostějovská policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie Prostějov

Štítky krimi, nehoda, Prostějovsko, zranění, záchranka, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.