neděle 5. května 2024 Klaudie

Střet osobního auta s nákladním. Řidička nadýchala přes dvě promile

Osobní auto s nákladním se srazilo dnes krátce po půlnoci v blízkosti Uničova. Třiatřicetiletá řidička na své cestě vjela z neznámé příčiny do protisměru, kde se srazila s padesátiletým řidičem nákladního vozidla. Žena na místě nadýchala přes dvě promile alkoholu.

Řidička Forda Focuse jela ve směru od Uničova na Šumvald, když z neznámé příčiny vjela do protisměru, kde jelo nákladní Volvo. „Řidič nákladního vozidla se snažil střetu zabránit,” řekla policejní mluvčí Irena Urbánková. 

Policie na místě provedla orientační dechové zkoušky u obou účastníků nehody. „U řidiče nákladního vozidla byl alkohol dechovou zkouškou vyloučen, zato řidičce osobního vozidla policisté naměřili téměř dvě promile alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou lehce přes dvě promile alkoholu v dechu,” sdělila mluvčí, podle které řidička s naměřenými hodnotami souhlasila. “Navíc při kontrole nepředložila řidičský průkaz. Policisté jí další jízdu zakázali,” doplnila Urbánková. 

Při nehodě si nikdo nezranil. Škoda je předběžně odhadnuta na sedmdesát tisíc korun. Okolnosti nehody policie nadále řeší. Řidičce hrozí pokuta, zákaz činnosti, případně až tříleté vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie Olomouc

Štítky krimi, nehoda, policie, Olomoucko, Uničov, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.