středa 15. května 2024 Žofie

Vrchní soud otevře případ dvojnásobné vraždy, muž dostal 30 let

Před olomouckým vrchním soudem stane Antonín Štaubert, kterého brněnský krajský soud poslal letos v červnu na 30 let do vězení za dvojnásobnou vraždu v Břeclavi. Obětí činu se stali 89letý muž a 44letá žena. Pachatel zasadil muži desítky bodných a řezných ran, ženě téměř stovku. Proti rozsudku se muž odvolal, vinu popírá. Uložený trest je výjimečný, hned po doživotí nejpřísnější, jaký právní řád umožňuje. Štaubertovi podle verdiktu přitížil způsob provedení činu i nulová sebereflexe.

Muž podle obžaloby vraždil v rodinném domě v Břeclavi loni v noci na 6. srpna. Podle policistů se Štaubert, který se s oběťmi krátce znal, přišel do domu krást. Majitel jej překvapil, a tak zabil nejprve jeho, poté i spolubydlící ženu. Z domu si odnesl několik tisíc korun a šperky.

Štaubert se hájí tím, že vraždil někdo jiný. Prý byl do domu pozván, ale hned po vstupu dostal ránu do hlavy, a ztratil vědomí. Tvrdil, že poté spatřil v domě již oba lidi zabité, zpanikařil a utekl.

Štaubert se původně k činu přiznal, později ale vinu popřel a stěžoval si na údajný nátlak kriminalistů. Svou vinu popíral i u krajského soudu, kde se proti rozsudku na místě odvolal.

Autoři | Foto Ivo Spisar

Štítky ČR, soud, vražda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.