pondělí 29. dubna 2024 Robert

Nůž, hádky, alkohol a vyhrožování smrtí. Policie během týdne řešila dva partnerské spory

Prostějovští policisté museli během posledního týdne dvakrát řešit vyhrožování nožem ze strany muže k ženě. V obou případech hrál roli alkohol, nejvíce nadýchal jeden z útočníků přes 3,4 promile alkoholu.

Jeden z incidentů se odehrál v úterý 15. září, kdy odpoledne zazvonil šestatřicetiletý muž na zvonek své bývalé partnerky v Prostějově-Vrahovicích. „Když čtyřiačtyřicetiletá žena přišla otevřít, začal na ni křičet a vyhrožovat, že všechny zabije a poté zabije i sebe. Při tom držel v ruce nůž. Kopem násilím otevřel branku předzahrádky a tím u ženy zvýšil obavu z naplnění hrozeb, proto věc oznámila na linku 158,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Muž poté z místa utekl, ale policisté ho nedaleko vypátrali. „A protože jim oznámil úmysl skoncovat se životem, byl policisty v zájmu jeho ochrany omezen na svobodě a byla mu přiložena pouta. Osobní prohlídkou u podezřelého policisté poté nalezli i kuchyňský nůž,“ řekl Kořínek.

Provedená dechová zkouška naměřila hodnotu 3,44 promile alkoholu v dechu, takže byl poté muž převezen do protialkoholní záchytné stanice. Nyní je podezřelý z výtržnictví.

„Vzhledem k tomu, že pro stejné jednání byl již v minulosti odsouzen, hrozí mu navíc vyšší trestní sazba,“ dodal policejní mluvčí a pokračoval: „Ta je v tomto případě trest odnětí svobody až na tři léta.“

Další spor partnerů řešil muž vykopnutím dveří a s nožem v ruce

Dříve už 12. září se v brzkých hodinách odehrál podobný případ, a to na jedné z prostějovských ubytoven. Došlo ke sporu mezi partnery ve věku 29 a 37 let a oba vypili větší množství alkoholu. „Hluk incidentu donutil správce ubytovny, aby zasáhl a ženu přestěhoval do jiného pokoje,“ popisuje Kořínek. Muž se s takovým řešením nesmířil a rozhodl si to se svou starší partnerkou vyřídit.

„S nožem v ruce vykopl dveře jejího pokoje a začal jí vyhrožovat zabitím. Při tom ji způsobil několik poranění v obličeji, na krku a na noze,“ prozradil policejní mluvčí.

Na místo přijeli policisté, kteří našli lehce zraněnou ženu, která jim řekla, že se její partner vrátil do svého pokoje. „Tam ho policisté nenašli, ale zadrželi ho o chvíli později v jiných prostorách ubytovny. Provedenou dechovou zkouškou u něho změřili 2,17 promile alkoholu v dechu. U jeho partnerky pak 1,92 promile alkoholu v dechu,“ sdělil

Muž je nyní podezřelý z přečinu nebezpečného vyhrožování a hrozí mu až trest tří let ve vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky spor, muž, žena, alkohol, nůž, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.