pondělí 6. května 2024 Radoslav

Ukradené zboží z obchodu neodnesl. Při zadržení se propadl výlohou

V sobotu 26. září se čtyřiadvacetiletý muž rozhodl, že v prodejně na ulici Kosmonautů v Olomouci nakoupí, aniž by za zboží zaplatil. Svůj lup si schoval pod mikinu a prošel kolem pokladen bez zaplacení. Zaměstnanec ostrahy si muže všiml a rozhodl se ho zadržet.

„Muže zaregistroval zaměstnanec ostrahy, který ho chtěl i s nezaplaceným nákupem zadržet. Povedený nakupující se však nechtěl své kořisti vzdát a i za cenu násilí si jej chtěl ponechat. Došlo proto mezi nimi k fyzické potyčce," popsala vývoj událostí Lenka Vanková, policejní tisková mluvčí.

Potyčky si všimnul kolemjdoucí mladík a rozhodl se pomoct ostraze v zadržení zloděje.

V okamžiku, kdy se zloději snažil zabránit v pohybu a chytil jej za ruce, oba ztratili rovnováhu a propadli skleněnou výlohou, která nápor nevydržela, až ven na ulici. Na rozbité výloze vznikla škoda v předběžné výši 15 tisíc korun," vylíčila průběh nehody Lenka Vanková. 

Výše škody tak byla několikanásobně vyšší, než samotný lup, který obsahoval několik šamponů a půllitrovou láhev alkoholu v celkové hodnotě téměř dva tisíce korun. Při potyčce se navíc láhev alkoholu rozbila. Zbytek zboží byl vrácen nepoškozen zpět do prodeje.

Jednadvacetiletý mladík, který pomáhal ostraze zadržet zloděje, utrpěl zranění a musel být ošetřen v nemocnici.

Policisté, kteří na místo dorazili, zjistili, že podezřelý muž již má s krádežemi zkušenosti, neboť byl za takový skutek v minulosti odsouzen. Provedená dechová zkouška u něj prokázala ovlivnění alkoholem, naměřená hodnota přesáhla 2,1 promile alkoholu v dechu," dodala k případu Vanková. 

Muž byl proto převezen na záchytnou stanici k vystřízlivění. Případ bude nadále vyšetřován, a to pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krádež, obchod, policie, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.