neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Policie po roce odložila případ tragické nehody z Přerova, při které zemřely dvě dívky

Policisté po roce vyšetřování odložili případ tragické nehody, při které zemřely na okraji Přerova po střetu s osobním autem dvě dívky přebíhající silnici. Z vyšetřování nevyplynulo, že by se stal trestný čin, řekla v pátek policejní mluvčí Miluše Zajícová. Případ ale ještě zcela uzavřený není, pozůstalí proti usnesení policie podali stížnost. Tragédie se stala loni v polovině září v Lipnické ulici v místech, kde byla tehdy povolena rychlost 90 kilometrů v hodině. Dopravní značení již bylo na základě této tragédie upraveno a rychlost je snížena.

„V souvislosti s tragickou dopravní nehodou, která se stala 14. září loňského roku na ulici Lipnická v Přerově, při níž došlo ke smrtelným zraněním dvou dívek, jsme provedli řádné prověřování a po jeho ukončení jsme vydali usnesení o odložení věci. Z vyšetřování vyplynulo, že nejde o podezření z trestného činu," uvedla policejní mluvčí.

Odložení spisu předcházelo roční vyšetřování. V březnu letošního roku kvůli nehodě policie na místě tragédie prováděla rekonstrukci, uzavřela kvůli tomu frekventovanou Lipnickou ulici. Spis má nyní na stole přerovské okresní státní zastupitelství v Přerově spolu se stížnostmi, které proti usnesení policie podali rodinní příslušníci dívek. „Věc je v současné době posuzována uvedeným státním zastupitelstvím," doplnila policejní mluvčí.

Diskuze o bezpečnosti začaly už po nehodě

Nehoda se stala loni v polovině září večer, když Lipnickou ulici přebíhali dva chlapci a dvě dívky. Mířili ke zkratce pod železniční tratí do místní části Předmostí. Místem v tu chvíli projíždělo auto. Chlapci stihli přeběhnout na druhou stranu, dívky už ne, vozidlo je srazilo. Zemřely na místě.

Po havárii se začalo v Přerově diskutovat, jak do budoucna těmto nehodám zabránit a zabezpečit kritický úsek široké cesty, kde mají auta povolenou devadesátikilometrovou rychlost. Rychlost v místě nehody je nyní natrvalo snížena na 50 kilometrů v hodině a to kvůli úpravě dopravního značení na začátku a konce obce Přerov, které se posunulo směrem k Lýskám.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, nehoda, úmrtí, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.