pátek 3. května 2024 Alexej

Celníci zabavili v jednom z olomouckých obchodů přes 300 padělaných hodinek luxusních značek

Více než 300 padělků luxusních náramkových hodinek s designem světoznámých značek zabavili celníci v jednom z kamenných obchodů v Olomouci. Hodinky byly označené ochrannými známkami Diesel, Burberry, Michael Kors či Emporio Armani, podle celníků měly viditelné znaky padělků. Celníci zboží zadrželi a odvezli do skladů celní správy. V případě prodeje by majitelům značek vznikla škoda ve výši 1,2 milionu korun. Sdělila to mluvčí Celního úřadu pro Olomoucký kraj Marie Bortlová.

Na padělky celníci narazili při kontrole zaměřené na dodržování práv duševního vlastnictví skladovaného zboží a zboží nabízeného k prodeji. „V první polovině září navštívili kamenný obchod v Olomouci, kde jejich pozornost upoutaly hodinky, které vykazovaly znaky padělků. Jednalo se tak o 331 kusů luxusních náramkových hodinek," uvedla mluvčí úřadu.

Podle snímků zveřejněných ze zásahu celníků je patrné, že hodinky byly v obchodě vystaveny například i v uzamčené vitríně a nabízeny za ceny v řádech několika tisíců korun. Pro zákazníky byly připraveny i dárkové tašky s emblémem jednotlivých značek. „V případě, že soud určí předmětné zboží za padělky, hrozí pachateli přestupku pokuta až deset milionů korun," řekla Bortlová.

Podle celníků nejde v regionu o ojedinělý případ, kdy bylo zadrženo zboží vykazující znaky padělku či napodobeniny. „V letošním roce zadrželi více než 600 kusů obuvi, bezmála 300 kusů hraček, dále oděvy, prací prostředky, kabelky a parfémy," dodala mluvčí úřadu.

Autoři | Foto celnisprava.cz

Štítky ČR, kriminalita, clo, padělky, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Just Martin

Kterej diletant tohle psal.. jak někdo může u takovýchto krámů fashion značek napsat, že to jsou luxusní hodinky? Vždyť je to jen baterkovej šunt za pár tisícovek, co je beztak z Číny za pár babek.. tu hodnotu jim “dává” akorát ten nápis značky, jinak by to byl ve skutečnosti jen šrot..

středa, 7. října 2020, 16:21

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.