neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

VIDEO: Zfetovaný mladík unikal policistům na kradené motorce. Pak havaroval a překvapil přestupky

Šumperští policisté museli 5. října stíhat devětadvacetiletého řidiče motocyklu, který jim unikal. Ukázalo se, že k tomu měl pádné důvody. Byl pozitivní na drogy či jel na kradené motorce, která byla dokonce přestříkaná na jinou barvu.

Vše začalo neobvyklým kličkováním motorkáře kolem osmé hodiny večer v Bratrušově ulici. „Hlídka se se domnívali, že by mohl pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Protože jel ve směru na Šumperk, dala hlídka vědět šumperským kolegům, kteří připravili zátaras přes vozovku a vyčkávali na jeho příjezd.

„Jakmile ale motorkář zjistil, že je na spadnutí jeho kontrola, ve vzdálenosti zhruba dvou set metrů před služebním vozidlem svůj stroj otočil a vysokou rychlostí začal před hlídkou ujíždět zpátky k Bratrušovu,“ řekla policejní mluvčí.

Před obcí mu taktéž zahradila hlídka cestu služebním vozem. Jenže řidič si přibrzdil, objel zátaras příkopem a pokračoval v cestě. „Za obcí pak sjel na mokrou a kluzkou panelovou cestu, na níž ztratil kontrolu nad řízením a havaroval,“ popsala závěr stíhací akce Vybíhalová.

Zákaz řízení a přestříkaná motorka na jinou barvu

Při kontrole se zjistilo hned několik přestupků. „Kromě toho, že mu byl uložen platný zákaz řízení všech motorových vozidel a nikdy nebyl držitelem příslušného řidičského oprávnění,“ prozradila mluvčí. Navíc jel na motocyklu značky Ducati Hypermotard odcizeného v polovině září na Přerovsku a přestříkaného z původní červené na stříbrno černou barvu.

„Ani registrační značka, která byla na motocyklu upevněná, nebyla původní. Jednalo se o registrační značku evidovanou jako odcizenou koncem srpna letošního roku v Praze. I ta však prošla jistými úpravami. Původní číslice 3 na registrační značce byla pomocí černé lepicí pásky přetvořena na osmičku,“ přiblížila policejní mluvčí.

Policistům vydal psaníčko obsahující pervitin

Aby toho nebylo málo, tak orientační test ukázal pozitivní hodnoty na látky kanabis a amfetamin/metamfetamin. K použití těchto látek se devětadvacetiletý mladík přiznal, lékařské vyšetření zaměřené na odběre biologického materiálu odmítl.

„Na místě navíc policistům vydal psaníčko obsahující bílou krystalickou látku (pervitin),“ zakončila Jiřina Vybíhalová s tím, že se aktuálně policisté zabývají okolnostmi tohoto případu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, stíhací jízda, řidič, drogy, pervitin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.