pondělí 29. dubna 2024 Robert

Olomoučtí celníci zadrželi při běžné kontrole muže převážejícího tisíce tablet a chemikálie k výrobě drog

Čtyřicetiletý muž z Ostravy skončil ve čtvrtek 15. října v policejní cele poté, co se v Javorníku podrobil silniční kontrole hlídky Celního úřadu pro Olomoucký kraj. Ta u něj ve voze Audi A4 nalezla více než čtyři tisíce kusů tablet léku STOP Cold, bezmála tři gramy bílé krystalické látky a několik druhů chemikálií, které jsou zneužívány k výrobě drog, ze kterých by mohl vyrobit až 300 gramů metamfetaminu. Muž měl navíc platný zákaz řízení.

Celníci muže kontrolovali v Javorníku na Jesenicku krátce před sedmou hodinou večer. „Auto řídil muž ve věku 40 let. Když celníci kontrolovali vnitřní prostor vozidla, našli v zavazadlové části vozu větší množství chemikálií a na zadních sedadlech dvě nákupní tašky s několika tisíci kusy tablet bílých léků. Celkem se jednalo o 4200 kusů tablet léku STOP Cold, dále 2,5 g bílé krystalické látky, reagující v orientačních testech jako pervitin a chemikálie - ředidlo, hydroxid sodný, kyselinu chlorovodíkovou, červený fosfor a jód. Celníci zboží zadrželi,“ uvedla mluvčí Celního úřadu Marie Bortlová.

Podle ní by ze zadržených chemických látek a tablet léků by bylo možné vyrobit okolo 300 gramů metamfetaminu, tzn. drog, které by se na černém trhu mohly prodat cca za 300 tisíc korun.

Policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová řekla, že muž neměl za volantem vypůjčeného vozu značky Audi A4 Cabriolet co pohledávat kvůli platnému zákazu řízení. „Za uvedené jednání hrozí obviněnému, který je stíhán na svobodě, až pětiletý trest odnětí svobody, peněžitý trest, zákaz činnosti nebo propadnutí věci,“ dodala Vybíhalová.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní správa

Štítky celní úřad, policie, kontrola, drogy, chemikálie, audi, javorník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.