pondělí 29. dubna 2024 Robert

Na letišti u Šumperka se zřítil ultralight. Pilot se vážně zranil

Na letišti v Novém Malíně na Šumpersku se ve čtvrtek vpodvečer zřítilo ultralehké letadlo. Při nehodě se vážně zranil pilot, skončil v péči záchranářů, řekl včera mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Stroj byl po dopadu na zem zcela zničen. Nehodu na místě stále vyšetřuje policie, řekla ve čtvrtek policejní mluvčí Marie Šafářová.

Nehoda se stala kolem 17:00. „Letadlo spadlo krátce po vzletu z výšky zhruba 30 až 50 metrů. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření. Pilot při pádu utrpěl zranění, letecky byl transportován do Fakultní nemocnice v Olomouc," uvedla policejní mluvčí.

Dnes v odpoledních hodinách došlo u obce Nový Malín k pádu malého ultralightu. ????????Pacient byl vzhledem k mechanismu...

Zveřejnil(a) Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje dne Čtvrtek 22. října 2020

„Po pádu z výšky utrpěl mnohočetná poranění těla tzv. polytrauma spojené s komocí mozku. Vstupně byl pacient bledý, hypotenzní, ale po celou dobu kontaktní. Lékař společně se záchranáři muže imobilizovali pomocí celotělové vakuové matrace, přiložili krční límec, zajistil žilní linku, podali léky od bolesti a dále podpořili jeho oběh pomocí tekutinové resuscitace," upřesnila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Urbanová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje

Štítky ČR, nehoda, letectví, zranění, Šumpersko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.