neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Záchranáři našli v Jeseníkách ztraceného seniora. Byl v bezvědomí a zraněný

V bezvědomí a zraněného objevili horští záchranáři v Jeseníkách sedmasedmdesátiletého muže, kterého jeho rodina postrádala dva dny. Velká pátrací akce po seniorovi začala ve čtvrtek ráno. Policejní psovod nejprve nalezl jeho osobní vůz, se kterým s bydliště odjel, havarovaný v potoce. Muže se nakonec podařilo lokalizovat za pomoci vrtulníku s termovizí v oblasti Kralického Sněžníku, v lese jej nakonec našla horská služba, sdělil ve čtvrtek ČTK její náčelník Vítězslav Kaller.

Seniora postrádala rodina od středy, kdy ve večerních hodinách do automobilu a bez oznámení, kam jede, zmizel. „Policisté po něm pátrali od dnešního rána a dopoledne pak požádali o součinnost i nás s tím, že rodina upozornila na jeho ne zcela dobrý zdravotní stav. Začali jsme tedy prohledávat horské cesty, kam by mohl s automobilem dojet. Ten ale vzápětí našel policejní psovod havarovaný v potoce," uvedl zasahující člen horské služby Miroslav Černý.

Policisté poté povolali do prostoru kolem Kralického Sněžníku i vrtulník s termovizí. „Seniora po nějaké době lokalizoval v lese daleko od cesty pod Malým Sněžníkem. Jak se ukázalo, když jsme k němu dorazili, muž byl v bezvědomí, evidentně silně podchlazený a měl zraněnou paži. Poskytli jsme mu tedy tepelný komfort a šetrně jej transportovali na místo, kde vrtulník letecké záchranné služby z Hradce Králové mohl vysadit lékaře se zdravotníkem," doplnil Černý.

Zraněného seniora si lékař převzal do péče, vrtulník poté opět spustil podvěsovou síť a v ní muže dopravil na místo, kde mohl pilot bezpečně přistát. Posádka poté seniora naložila a přepravilo ho do nemocnice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto horskasluzba.cz

Štítky ČR, neštěstí, zranění, Jeseníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.