sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Za odpad odhozený mimo kontejnery hrozí jednačtyřicetiletému muži pokuta až 50 tisíc korun

Několik krabic a igelitových tašek s odpadem vyhodil jednačtyřicetiletý muž mimo kontejner u hřbitova v Zešově. Tím se však dopustil přestupku a jeho činu si všimla žena, která se rozhodla tuto skutečnost oznámit na policii. Strážnici muže následně vypátrali a v případě prokázání viny mu hrozí pokuta až ve výši 50.000 Kč.

Odložení odpadu mimo kontejnery se nevyplatilo jednačtyřicetiletému muži, kterého u tohoto nekalého činu přistihla žena a celou událost se rozhodla oznámit na linku 156. Ke hřbitovu v Žešově, kde muž vytvořil skládku, se ihned vydala hlídka. 

Zkontaktována oznamovatelka a další svědci událost potvrdili. Oznamovatelka se pokusila muže na nevhodné jednání upozornit. Ten na její výtky nereagoval. Po vytažení odpadu z vozidla a jeho uložení na zem vedle kontejneru, rychle nasedl do auta a odjel pryč. Šetřením se strážníkům podařilo zjistit provozovatele vozidla. Jednalo se o jednačtyřicetiletého muže s bydlištěm mimo Prostějov,“ uvedla k případu mluvčí policie Tereza Greplová. 

Tím, že odložil odpad mimo místa k tomu určená je dotyčný muž důvodně podezřelý z přestupku dle zákona o odpadech. Záležitost oznámena k projednání příslušnému správnímu orgánu. V případě prokázání viny hrozí jednačtyřicetiletému muži pokuta do výše 50.000 Kč.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Odpad, třídení, kontejery, pokuta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.