čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Policisté dopadli recidistu, který má na svědomí více než 60 vloupání, na některých se podílel i jeho komplic

Prostějovští policisté dopadli devětadvacetiletého muže, který má podle nich na kontě šest desítek případů vloupání. Recidivista se jich podle kriminalistů dopouštěl od srpna do října tohoto roku v Prostějově a několika obcích jihovýchodním směrem od města. Zaměřoval se na auta, ale i provozovny. Celková škoda byla vyčíslena téměř na 600.000 korun, bude však pravděpodobně ještě vyšší, sdělil dnes prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

"V uvedeném období se měl vloupat do 48 zaparkovaných vozidel, devíti různých provozoven a na jeden pozemek u rodinného domu. Do vozidel i provozoven vnikal většinou hrubou silou, na pozemek u rodinného domu v Bedihošti pak vnikl po překonání oplocení. Ze zahrady rodinného domu odcizil jízdní kolo, z provozoven většinou peníze a z vozidel elektroniku, oděvy, tašky či nářadí," uvedl policejní mluvčí. V několika případech při vloupání nic k odcizení nenašel a do dvou vozidel a jedné provozovny se mu ani s použitím násilí proniknout nepodařilo.

Kriminalisté také zjistili, že dalších pět vloupání do objektů má muž na svědomí ve spolupráci s dvaatřicetiletým komplicem z Prostějova. Společně způsobili další škodu ve výši téměř 30.000 korun. Oba muži se pod tíhou důkazů přiznali. "Uvedeného jednání se dopustili přesto, že byli v minulosti pro obdobnou trestnou činnost již pravomocně odsouzeni," uvedl policejní mluvčí.

Devětadvacetiletý muž byl obviněn z krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, jeho o tři roky starší komplic z porušování domovní svobody a krádeže. S přihlédnutím k trvajícímu nouzovému stavu jim za to hrozí dva roky až osm let vězení.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, kriminalita, vloupání, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.