pondělí 29. dubna 2024 Robert

Zloděj vypáčil dveře zahradnických domků a ukradl z nich nářadí, kanystry i hřebíky

Nevyužívané zahradnické domky v zahrádkářských koloniích jsou v podzimních a zimních měsících terčem zlodějů. O tom se přesvědčili dva majitelé, do jejichž domků zavítal zloděj. Odnesl si z nich vše, co se mu hodilo. Od nářadí přes hadice až ke hřebíkům. Škoda se vyšplhala pouze na necelé tři tisíce, přesto policie varuje další majitele zahradních domků, aby své objekty během podzimu a zimy řádně zabezpečily.

Prozatím neznámý pachatel zavíral do dvou zahranidních domků v zahrádkářské kolonii v Mohelnici. „Na dvou zahradních domcích poškodil dveře a vzal z nich, co se mu hodilo. Z jednoho tak zmizel rýč a sekera, z druhého  kanystry, hadice a hřebíky,“ uvedla podrobnosti o případu mluvčí policie Irena Urbánková.

Celková škoda odcizením a poškozením je v současné době odhadována na předběžně 2 850 korun. „Uvedeného jednání se neznámý pachatel dopustil za situace, v rámci které byl na území České republiky usnesením vlády České republiky vyhlášen pro celé území České republiky nouzový stav. Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem byly v dané věci zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za který pachateli, v případě jeho zjištění, prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ dodala Urbánková. 

Ohodnoť článek

Štítky krádež, loupež, zahraní domky, vykradení, zloděj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.