čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

V Uničově vybuchl benzin, pro popáleného muže letěl vrtulník

Starší muž utrpěl dnes dopoledne v Uničově na Olomoucku popáleniny druhého stupně. Ve chvíli, kdy zatápěl v kamnech, došlo k výbuchu benzinu. Plameny muže popálily na rukou a v obličeji. Zraněného transportoval vrtulník do Fakultní nemocnice v Ostravě, uvedla v tiskové zprávě mluvčí záchranné služby Lucie Urbanová.

Neštěstí se stalo krátce před 10:00 v Nemocniční ulici, kam vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci z nedaleké Litovle. Ke zraněnému zamířila i letecká záchranná služba. „Po příjezdu na místo byla u pacienta provedena přednemocniční péče, kdy byl pacient celkově vyšetřen, stabilizován jeho zdravotní stav a byly mu podány léky proti bolesti. Naštěstí nedošlo k inhalačnímu traumatu, a pacient tak nemusel být převeden na umělou plicní ventilaci," uvedla Urbanová.

Muž podle ní utrpěl popáleniny druhého stupně. Při vědomí a ve stabilním stavu s nimi byl letecky transportován na popáleninové centrum do Fakultní nemocnice v Ostravě k dalšímu vyšetření a pozorování.

Záchrana popálené osoby v Uničově.???????????? Více informací v tiskové zprávě na našich webových stránkách: https://www.zzsol.cz/aktuality/Popalena-osoba-v-Unicove-104

Zveřejnil(a) Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje dne Sobota 14. listopadu 2020

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto zzsol.cz

Štítky ČR, neštěstí, zranění, Uničov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.