sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Pozor na nákupy vánočních dárků z e-shopů, některé mohou být podvodné, varují policisté

Policisté zejména před Vánoci varují všechny občany před nákupy z e-shopů, ze kterých plánují pořídit vánoční dárky pod stromeček. Před nákupem na internetu je nejdříve důležité si daný e-shop i obchodníka dostatečně prověřit. Podívat se na recenze e-shopu, ze kterých se dá zjistit, jak byli předchozí zákazníci s nákupem spokojeni a zda se nejedná o podvodné nabídky. U méně známých internetových obchodů je jistější zaplatit zboží až po jeho přijetí. Tímto zodpovědným jednáním se dá předejít podvodným nákupům a ztrátám peněz. Takových případů totiž zejména před Vánoci přibývá.

S nákupem z podvodného internetového e-shopu má zkušenosti i jednačtyřicetiletá žena z Jesenicka. Ta si na internetu vyhlédla ke koupi notebook značky HP, který měl hodnotu 12 500 Kč. Zboží si objednala a dle instrukcí poslala předem na účet firmy jak peníze za přenosný počítač, tak také za poštovné.

"Když zboží ani po několika dnech nedorazilo, podívala se žena na stránky e-shopu, které hlásili pozastavení činnosti a že se zřejmě jedná o podvodný e-shop“ uvedla k případu mluvčí policie Tereza Neubauerová. 

Podvodním jednáním tak žena přišla celkem o 12 630 Kč. Policisté tedy doporučují si před nákupem internetový obchod dostatečně prověřit a případně zboží a vyšší hodnotou neplatit předem. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Nakupování, e-shop, vánoční dárky, varování, podvodné e-shopy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.