pátek 26. dubna 2024 Oto

FOTO: Během odpoledne se staly dvě nehody na stejném úseku dálnice

Dvě nehody se nezávisle na sobě staly na dálnici D35 u Palonína na Šumpersku. Při první nehodě došlo ke srážce tří vozidel. Provoz byl ve směru na Olomouc zastaven. Druhá nehoda se stala o několik hodin později. Řidič kamionu při ní narazil do dopravního značení, které poškodil. Obě nehody se obešly bez zranění.

První, hromadná nehoda se stala včera půl hodiny po poledni. „Provoz ve směru na Olomouc zablokovala dopravní nehoda jednoho osobního a dvou nákladních vozidel. Kolizi podle prvotního šetření zapříčinil řidič octavie, který při nájezdu na D35 u Palonína ve směru na Olomouc špatně vyhodnotil situaci v silničním provozu, neodhadl rychlost jízdy tahače se dřevem a pomalu nejel do levého jízdního pruhu dálnice," popsala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Řidička tahače se dřevem nestihla včas dobrzdit a do auta narazila. „Do zadní části návěsu pak ještě narazila dodávka," doplnila mluvčí.

Krátce před osmnáctou hodinou v tomto úseku havaroval také nepozorný řidič do dopravního značení. „Šestadvacetiletý řidič tahače s návěsem naloženým kulatinou se během jízdy ve směru na Olomouc plně nevěnoval řízení a přehlédl dopravní značení, které avizovalo zúžení jízdního pruhu z levého do pravého. V důsledků své nepozornosti najel do dopravního značení, poškodil jeho kabeláž a skříňku napájení. Při nárazu si také protrhl pravé přední kolo tahače," informovala mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie Šumperk

Štítky nehoda, krimi, Palonín, Šumpersko, D35, kamion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.