neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Přes třicet osob pátralo celou noc po mladíkovi, který se nevrátil na internát. Našel se druhý den

Celou noc pátralo přes 30 osob po osmnáctiletém mladíkovi. Ten ve čtvrtek vyrazil s kamarádem ven „za zábavou“ v Lipové-lázních, ale na internát se vrátil jen jeden z nich, který navíc musel být odvezen na protialkoholní stanici.

„Ve svém stavu nedokázal říct, kde se 18letý mladík nachází. Protože vychovatelka věděla o tom, že se mladík v minulosti sebepoškozoval, ihned zalarmovala policisty,“ uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Do pátrání se zapojilo přes 30 policistů, hasičů, příslušníků horské služby a také záchranářů se psy na plošné vyhledávání osob. „Policejní vrtulník nemohl být nasazen kvůli špatným letovým podmínkám,“ potvrdila policejní mluvčí.

V klidu přenocoval a nedal o sobě vědět

Mladíka se povedlo nalézt až druhý den. „Podařilo se ho vypátrat až další den v devět hodin ráno v jedné opuštěné budově v Lipové – lázních, kde si v klidu přenocoval a nikomu o sobě nedal vědět,“ řekla Neubauerová.

„Na celém případu je smutné to, že takové nezodpovědné chování následně zaměstná desítky příslušníků IZS na celou noc,“ sdělila závěrem Tereza Neubauerová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky pátrání, mladík, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.