sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Policisté dopadli muže, který okrádal seniorky na olomouckém hřbitově

Policisté dopadli čtyřiatřicetiletého muže podezřelého ze série krádeží na hřbitovech v Olomouci a v Opavě. Muž se při nich zaměřoval především na seniorky, které v nestřeženém okamžiku okradl o kabelky. O peníze a cennosti přišlo 12 žen, škoda byla vyčíslena téměř na 50 tisíc korun, informoval mluvčí policie Libor Hejtman. Muž z Opavy byl obviněn ze dvou trestných činů.

„Obviněný muž je podezřelý, že v době od 11. října do 10. listopadu 2020 okradl 12 žen na městských hřbitovech, a to sedm v Olomouci a pět v Opavě. Muž se zaměřoval na ty nejzranitelnější, na seniorky. Vždy v nestřeženém okamžiku, když seniorka upravovala hrob a položila si při tom kabelku na pomník, využil její nepozornosti a tašku jí odcizil," uvedl mluvčí. Kromě peněz si tak pachatel odnesl také mobilní telefony či platební karty a dioptrické brýle.

Po pachateli pátrali kriminalisté z Olomouckého i Moravskoslezského kraje. Podezřelého muže zadrželi přímo na hřbitově v Olomouci - Neředíně, uvedl policejní mluvčí. Muž byl podle něj přitom již za krádež odsouzen k podmíněnému trestu. Série krádeží se tak dopouštěl ve zkušební lhůtě a navíc v době nouzového stavu. Hrozí mu proto přísnější trest v rozmezí dvou až osmi let. Podezřelý skončil ve vazbě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Redakce OD

Štítky ČR, kriminalita, pietní, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.