neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

U vysokoškolských kolejí v Neředíně pachatel propíchal zaparkovanému autu všechny čtyři pneumatiky

Neznámý pachatel propíchal během pátku 27. listopadu všechna čtyři kola u vozu Toyota Yaris, které stálo zaparkováno na parkovišti u vysokoškolských kolejí v Neředíně na ulici Třída Míru. Za přestupek hrozí pachateli až padesátitisícová pokuta.

Propíchána neznámým předmětem skončily všechny čtyři zimní pneumatiky. „Svým jednání způsobil pachatel škodu v předběžné výši 9 tisíc korun. Za tento přestupek lze podle zákona o některých přestupcích uložit pokutu do výše 50 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Vanková.

Svědek incidentu, který uslyšel syčení ucházejících pneumatik z balkónu svého bytu, zahlédl muže v červené bundě pohybujícího  se u poškozeného auta.

Podle mluvčí Vankové to od začátku září nebyl první případ poškození automobilu v této lokalitě, policistům se ale spojitost mezi jednotlivými případy zjistit nepodařilo. „V dané lokalitě policisté v období od 1. září 2020 evidují dalších devět případů týkajících poškozených vozidel, proto se na ni aktuálně více zaměřují v rámci hlídkové činnosti i přímého výkonu služby,“ dodala Vanková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Redakce Olomoucké Drbny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.