neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Policisté obvinili muže z Hranic z pokusu o vraždu spolucestujícího ve vlaku, hrozí mu až 18 let vězení

Kriminalisté obvinili třicetiletého muže z Hranic z pokusu o vraždu spolucestujícího ve vlaku. Muže podle policie pobodal nožem poté, co mu oběť vytkla jeho nevhodné chování. Obviněnému hrozí až 18 let vězení. Incident se stal v pondělí na trase mezi Teplicemi nad Bečvou a Černotínem na Přerovsku. V Olomouckém kraji jde letos o pátý případ vraždy či pokusu o ni.

"Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání třicetiletého muže z Hranic pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu. Zároveň podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal muže do vazby," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. 

Muž ve vlaku plival na cestující, jednoho i pobodal a utekl. Je podezřelý z pokusu o vraždu

Ve vlaku na Přerovsku na trase mezi Teplicemi nad Bečvou a Černotínem pobodal v pondělí odpoledne muž spolucestujícího. Stalo se to poté, co ho oběť upozornila na jeho nevhodné chování. Dalšímu útoku zabránil strojvedoucí. Napadený muž skončil s...

Incident se stal ve spěšném vlaku v pondělí po 15:00. Obviněný muž nejprve plival na cestující ve vagoně. Následně vypukla hádka s pětačtyřicetiletým cestujícím, který jej upozornil na nevhodné chování. Spor přerostl ve fyzické napadení, kdy podezřelý zaútočil na spolucestujícího nožem. V dalším útoku mu zabránil až přivolaný strojvůdce. Útočník poté z vlaku utekl, uvedl mluvčí. Kriminalisté jej dopadli druhý den ráno ve Valašském Meziříčí.

V Olomouckém kraji by mělo jít o letošní pátý případ vraždy či pokusu o ni. Na začátku února podle policie zabil sekáčkem na maso majitele bytu v Bedihošti na Prostějovsku devětadvacetiletý nájemník. V dubnu policisté dopadli sedmačtyřicetiletého muže podezřelého z brutální vraždy jedenapadesátileté ženy, která jela na kole po polní cestě v okrajové části Olomouce, případ už míří k soudu. V červenci zastřelil v jednom z prostějovských bytů čtyřiadvacetiletou ženu s největší pravděpodobností její přítel, vzápětí spáchal sebevraždu. V polovině října vyšetřovali policisté pokus vraždy v Olomouci, kdy s nožem zaútočil na svého krajana třiadvacetiletý cizinec.

Loni se v Olomouckém kraji stalo osm vražd či pokusů o ni. V meziročním srovnání je to méně, předloni policisté vyšetřovali 11 těchto případů. Zatímco v roce 2018 se jim podařilo všechny objasnit, z loňska zůstává stále jedna vražda nevyřešená. Jde o nález novorozence u Lhotky u Přerova.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, pokus o vraždu, trest, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.