neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Olomoucký TOXI tým odhalil nelegální pěstírnu konopí. Muž zde měl třináct rostlin

Kriminalisté z olomouckého TOXI týmu zahájili trestní stíhání devětatřicetiletého muže z Olomoucka, který si v bytě vyrobil nelegální indoor pěstírnu konopí. Při prohlídce u něj policisté našli třináct živých rostlin a devět kilogramů již usušeného konopí. Hrozí mu až deset let vězení.

Podle mluvčí olomoucké policie Petry Vaňharové muž v bytě, kde měl postavenou indoor pěstírnu, bydlel se svou matkou. „Připravenou drogu z jedné třetiny využil pro vlastní potřebu a zbylé množství distribuoval zájemcům v okolí svého bydliště a na různých místech v Olomouci. Po odečtení nákladů vynaložených na pořízení vybavení pěstírny konopí, spotřebovanou energii a hnojiva si muž přišel zhruba na 240 tisíc korun,“ uvedla Vaňharová.

Podle mluvčí kriminalisté při realizaci akce zajistili v bytě bezmála 9 kilogramů sušiny konopí a kompletní indoor pěstírnu se třinácti živými rostlinami.

„Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody na dvě léta až deset let nebo propadnutí majetku,“ dodala Vaňharová.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, konopí, pěstírna, marihuana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.