sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Prostějovští policisté dopadli dvojici zlodějů katalyzátorů

Prostějovští policisté dopadli dvojici mužů podezřelou z rozsáhlé série krádeže katalyzátorů z osobních aut. Odcizili je podle kriminalistů ze 14 vozidel, a to především na území Prostějova, v jednom případě šlo o Konici. Škoda byla vyčíslena na 180 000 korun. Policisté je dopadli vzápětí po činu, informoval dnes policejní mluvčí František Kořínek.

Podle policistů katalyzátory z aut demontoval dvaadvacetiletý muž ze Zlínska a jeho jednatřicetiletý komplic z Kroměřížska. Kradli nejméně od poloviny letošního ledna do 10. listopadu. „Nejčastěji se zaměřovali na různé typy vozidel značky Opel, kterých poškodili sedm. Mezi další napadená vozidla patřily tři Volkswageny Golf, Škody Felicia a Octavia, Mitsubishi Carisma a Honda Civic," uvedl mluvčí.

Krádeží se podle kriminalistů dopouštěli během svých nahodilých nájezdů na prostějovská parkoviště. Naposledy to bylo v noci z 9. na 10. listopadu, kdy si na pomoc vzali sedmadvacetiletou ženu ze Zlínska. Jejich počínání si ale všimla obyvatelka ulice. Pohyb podezřelých kolem aut ohlásila policistům, kteří pachatele vzápětí dopadli. Všichni byli v minulosti již soudně trestáni, k trestné činnosti se přiznali. Hrozí jim dva až osm let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, kriminalita, automobilová, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.