neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Dvě vykradená vozidla v olomouckých ulicích. Pachatelům hrozí až 8 let vězení.

Olomoucká policie varuje před zloději, kteří vykrádají zaparkovaná vozidla.

Dvě oznámení o vykradených vozidlech přijali během středy 16. prosince olomoučtí policisté. První případ se stal ráno o půl osmé. Zloděj během chvíle rozbil okno pravých zadních dveří vozidla Škoda Fabia zaparkovaného v Kaštanové ulici v Olomouci. Z něj následně odcizil pánskou peněženku a mobilní telefon. Oznamovatel měl v peněžence osobními doklady a platební karty. Celkem odhadl škodu na 6 000 korun, z toho poškozením ve výši 3 000 korun.

Druhé vloupání do vozidla se stalo večer kolem dvaadvacáté hodiny v Erbenové ulici v Olomouci. I zde pachatel rozbil okno pravých zadních dveří zaparkovaného vozidla Ford Galaxy a ukradl z něj batoh s potravinami. Zloděj způsobil celkovou škodu přes 4 000 korun. Z toho větší škodu zanechal na poškozeném vozidle.

Pachatelům hrozí za zločin krádež a v prvním případě navíc i za přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, vzhledem k aktuálnímu stavu nouze vyhlášeného Vládou ČR přísnější tresty odnětí svobody, a to na dvě léta až osm let.“, uvedl mluvčí Policie ČR Libor Hejtman.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.