neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Policisté odložili červencový případ vraždy mladé ženy z Prostějova

Kriminalisté odložili případ vraždy čtyřiadvacetileté ženy, která byla nalezena letos v červenci mrtvá v jednom z prostějovských bytů. Vyšetřování totiž potvrdilo, že pachatelem byl její přítel, který vzápětí spáchal sebevraždu. Řekl to policejní mluvčí Libor Hejtman. Případ kopíruje tragickou událost z loňského podzimu v Olomouci.

Případ policisté odložili v těchto dnech. „Kriminalisté případ objasnili. Vrahem byl třiadvacetiletý přítel ženy, který ihned po činu spáchal sebevraždu. Motivem činu byly osobní spory. Kriminalisté spis uzavřeli odložením z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání, neboť pachatel zemřel," uvedl policejní mluvčí.

Podobný případ se odehrál loni v říjnu v bytě v Partyzánské ulici v Olomouci, kde policisté našli mrtvou třicetiletou ženu a o tři roky staršího muže. I tehdy zjistili, že muž nejprve ženu zavraždil a poté spáchal sebevraždu. Kriminalisté tehdy vyloučili, že by se na případu podílel někdo třetí.

Sedm případů vraždy nebo pokusu o ni v kraji

V Olomouckém kraji policie letos eviduje zatím sedm případů vraždy či pokusu o ni. Na začátku února podle policie zabil sekáčkem na maso majitele bytu v Bedihošti na Prostějovsku devětadvacetiletý nájemník. V dubnu policisté dopadli sedmačtyřicetiletého muže podezřelého z brutální vraždy jedenapadesátileté ženy, která jela na kole po polní cestě v okrajové části Olomouce, případ je již u soudu.

V červnu byl obviněn čtyřiapadesátiletý muž z Prostějova, který napadl svého známého s kladivem v ruce. Ve stejném měsíci si toto obvinění vyslechl také jedenašedesátiletý muž, který v obci na Olomoucku vnikl do bytu své bývalé partnerky a napadl ji nářadím. Ženě způsobil vážná zranění. V červenci se pak stala vražda mladé ženy v Prostějově, v polovině října vyšetřovali policisté pokus vraždy v Olomouci, kdy s nožem zaútočil na svého krajana třiadvacetiletý cizinec. Poslední případ se stal na konci listopadu, kdy podle policie pobodal třicetiletý muž z Hranic spolucestujícího ve vlaku. Byl obviněn z pokusu vraždy.

Loni se v Olomouckém kraji stalo osm vražd či pokusů o ni. V meziročním srovnání to bylo méně, předloni policisté vyšetřovali 11 těchto případů. Zatímco v roce 2018 se jim podařilo všechny objasnit, z loňska zůstává stále jedna vražda nevyřešená. Jde o nález novorozence u Lhotky u Přerova.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, vražda, prostějov, červenec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.