neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Olomoučtí celníci zadrželi stovky plastových lahví s alkoholem. Řidič tvrdil, že se jedná o COVID dezinfekci

​Olomoučtí celníci zajistili alkohol v plastových lahvích, když prováděli běžné kontroly na silnici mezi Olomoucí a Ostravou. Řidič vozidla nebyl schopen předložit doklady prokazující původ a řádné zdanění zboží. Celkem vezl 220 kusů jednolitrových platových lahví s alkoholem.

Celníci prováděli běžné kontroly na silnici ve směru z Olomouce do Ostravy. Krátce po poledni si vytipovali ke kontrole osobní vozidlo s českou státní poznávací značkou. „Když celníci zkontrolovali vnitřní prostor vozidla, našli v kufru auta celkem 220 kusů jednolitrových plastových lahví s čirou tekutinou, zapáchající po lihu. Osmačtyřicetiletý řidič tvrdil, že se jedná o COVID dezinfekci,“ uvedla Marie Bortlová, mluvčí Celního Úřadu pro Olomoucký kraj.

Řidič ani jeho spolucestující žena nebyli schopni předložit doklady prokazující původ a řádné zdanění zboží. „Celníci tak lahve zajistili a odebrali z nich vzorky. Expertíza v celně-technické laboratoři v současnosti potvrdila, že se jedná o lihovinu ke konzumaci, která podléhá spotřební dani,“ dodává. Řidiči nyní hrozí propadnutí zboží a zaplacení dlužné spotřební daně.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní správa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.