neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Zloděj využil nepozornosti zákaznice při vánočním nákupu

Na neopatrnost při nakupování včera doplatila pětapadesátiletá žena v jednom z obchodních domů v Litovli. Na nákupní vozík si během nákupu pověsila svou kabelku. Této situace využil dosud nezjištěný zloděj. Policie připomíná několik preventivních rad.

V nestřeženém okamžiku zákaznici z kabelky odcizil peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a dalšími věcmi. Díky chvilce neobezřetnosti ženě vznikla škoda, která přesáhla částku 7 000 Kč. „Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež a trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.“ říká mluvčí Policie ČR Lenka Vanková.

Opětovaně připomínáme několik preventivních rad, které mohou pomoci předejít zbytečným nepříjemnostem před nadcházejícími vánočními svátky:

  • Při nakupování věnujte pozornost svému bezprostřednímu okolí, v případě čehokoliv podezřelého ihned reagujte.
  • Nenoste u sebe větší obnos peněz v hotovosti. Tomu se lze snadno vyhnout například používáním platební karty. V takovém případě ale nemějte PIN přímo u karty.
  • Pokud však musíte, nebo chcete nosit větší částky peněz, je vhodné je nosit odděleně, nejlépe v zapínací kapse uvnitř oděvu.
  • Nenoste cenné věci pohromadě v jedné tašce, či peněžence (peníze, doklady, klíče, telefon apod.). Při nakupování neodkládejte své osobní věci do vozíku. Stačí chvilkové zaujetí zbožím a zloděj se o vaši tašku už postará.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Olomouc, krádež, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.