sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Muž hajloval a nechtěl přestat ani po příjezdu policie. Noc strávil v cele

Ve středu, den před Štědrým dnem, přijali olomoučtí policisté krátce po patnácté hodině oznámení o opilém holohlavém muži. Ten měl v ulici Na Vozovce "hajlovat". Policisté, kteří přijeli na místo, se muže snažili přesvědčit, aby skončil s protiprávním jednáním. Muž však neuposlechl.

„Pětačtyřicetiletý muž z Olomouce nejen, že výzvu policistů neuposlechl, ale vyzývajícího policistu zahrnul vulgárními nadávkami, udeřil do hrudníku a odstrčil. Z důvodu zabránění dalšímu protiprávnímu jednání a napadání policisté muže s využitím donucovacích prostředků hmatů a chvatů zajistili a nasadili mu pouta," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. 

Policisté následně muže eskortovali na obvodní oddělení Olomouc 3, kde byl umístěn do policejní cely. „Provedenou dechovou zkouškou u zadrženého muže změřili hodnotu 2,4 ‰ alkoholu v dechu. Noc stále agresivní muž strávil v policejní cele, ze které byl propuštěn po provedení nutných procesních úkonů. Ze zadržení byl propuštěn před polednem následujícího dne," doplnil k případu Kořínek. 

Muž nyní čelí trestnímu stíhaní pro podezření z přečinu projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka a přečinu násilí proti úřední osobě. Za ty mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, krimi, extremisti, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.