pátek 29. března 2024 Taťána

Cizinec na ulici v centru Olomouce brutálně napadl staršího muže

Po měsíčním vyšetřování policisté ukončili šetření případu brutálního napadení v centru Olomouce. V polovině prosince napadl osmačtyřicetiletý cizinec jednašedesátiletého muže z Novojíčínska. Ten musel být se zraněními lékařsky ošetřen a následně skončil v pracovní neschopnosti.

„V polovině prosince 2020 v dopoledních hodinách jej na chodníku  jedné z ulic v centru Olomouce napadl osmačtyřicetiletý muž cizí státní příslušnosti. Agresor chytil poškozeného za oděv a natlačil ho do nejmenované prodejny. Zde ho odhodil na podlahu, kleknul mu na hrudník a snažil se ho zasáhnout pěstmi do obličeje,“ uvádí policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Napadený jednašedesátiletý muž se při pádu uhodil hlavou o zem. Pěstem násilníka se však dokázal ubránit. „Na místě přivolaní strážníci Městské policie Olomouc celý incident zaevidovali a později předali Policii České republiky,“ dodává Vaňharová.

Olomoučtí policisté zahájili úkony trestního řízení. Agresora podezřívají ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí útočníkovi trest odnětí svobody 6 měsíců až 3 léta.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, napadení, olomouc, cizinec, prosinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.