sobota 20. dubna 2024 Marcela

Pedofil mámil z nezletilých dívek na sociální síti jejich nahé fotografie, pak je jimi vydíral

Kriminalisté po více než ročním vyšetřování začali trestně stíhat třicetiletého muže z Prostějovska, který měl zneužívat nezletilé dívky v rozmezí let 12 – 16 let. Mámil z nich intimní fotografie na sociálních sítích a poté je jimi prostřednictvím Skypu vydíral a měl další požadavky...

Muž takto jednal po dobu nejméně tří let, kdy zneužil 33 dívek po celé České republice ve věku od 12 do 16 let. Na základě dlouhodobého vyšetřování vyplynulo, že muž měl následující postup: "Prostřednictvím jedné ze sociálních sítí kontaktoval nezletilé dívky, od kterých pod smyšlenou záminkou příslibu práce v modelingové agentuře vylákal intimní fotografie. Pokud se mu je podařilo získat, požadoval další. Prostřednictvím skype pak nezletilé pod pohrůžkou zveřejnění získaných fotografií nutil k různým praktikám. Vše si měl nahrávat a prostřednictvím takto získaných nahrávek měl dívkám vyhrožovat jejich zveřejněním prostřednictvím sociální sítě, pokud nepřistoupí na jeho další návrhy," sdělila policejní mluvčí Irena Urbánková.

K fyzickému kontaktu muže s nezletilými však nedošlo. Při domovní prohlídce u muže policie zajistila počítač, v kterém našli více než 700 pornografických snímků a 50 videozáznamů, které obsahovaly záběry nezletilých dětí.

"S ohledem na citlivost případu, věku poškozených a také nebezpečí sekundární viktimizace nebudeme sdělovat žádné bližší detaily případu," uzavřela Urbánková.

Muži v připadě prokázání viny hrozí až 12 let vězení.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.