čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Opilý řidič se lekl lesní zvěře, s autem skončil na střeše v řece

V sobotu 27. února kolem jedenácté hodiny v noci, opilý mladý muž skončil při průjezdu zatáčkou na střeše v řece. Podle jeho slov se lekl lesní zvěře.

Čtyřiadvacetiletý mladík jel v sobotu 27. února osobním autem Citroen Xsara Picasso po silnici od obce Jedlí směrem na Štíty. Když projížděl pravotočivou zatáčkou, podle jeho vyjádření jej vylekala lesní zvěř, čím strhl řízení a začal prudce brzdit. Auto poté vjelo mimo silnici a ve srázu se přetočilo a následně zůstalo ležet na střeše v řece Březná. Mladý muž se při nehodě lehce zranil, avšak žádné vyšetření nechtěl a ani později nevyhledal. Při nehodě byla škoda vozidla vyčíslena na 15 tisíc korun.

„U řidiče byla provedena orientační dechová zkouška na alkohol s pozitivním výsledkem, a to 1,96 promile. Při opakované zkoušce byla naměřena hodnota 1,92 promile alkoholu v dechu,“ sdělila policejní tisková mluvčí Marie Štrbáková.

Policisté muže vyzvali také k odběru krve pro zjištění, zda muž před jízdou užil nějaké omamné či psychotropní látky, ten byl ale negativní. Vyšetřovatelé také zjistili, že muž nemá řidičský průkaz.

„Dle trestního zákoníku lze za tento trestný čin uložit mimo jiné trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta,“ doplnila Štrbáková.

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.