čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Policista dnes ráno vytáhl topícího se muže z Bystřičky, záchranáři ho oživovali deset minut

Dnes krátce před sedmou hodinou ranní přijala olomoucká policie oznámení o muži, který bez cizího zavinění spadl do řeky Bystřičky v ulici U Soutoku v Olomouci.

Policisté ihned vyjeli na místo. "V 7:09 hodin bezvládné tělo vytáhl psovod, který muže začal ihned oživovat," řekla policejní mluvčí Pavla Štenclová. Muže si poté převzala záchranná služba, která dorazila na místo.

"Pacient, kterého vytáhl z vody policista, byl v bezvědomí a nedýchal, a jeho zachránce ihned zahájil resuscitaci. V té pokračovali, již za pomoci nejmodernějšího vybavení, záchranáři, kteří krátce poté dorazili na místo. Po deseti minutách se jim podařilo obnovit činnost srdce," řekl tiskový mluvčí záchranné služby Pavel Vysloužil. Sanitka poté muže převezla na urgentní příjem od Fakultní nemocnice v Olomouci.

Na místě vypomáhali i olomoučtí hasiči: "Pomoc jednotky hasičů si vyžádalo operační středisko Policie ČR s požadavkem vytažení osoby z vodního toku. Hasiči v závěru také pomohli při transportu zraněné osoby do sanitního vozidla," sdělil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.